Borrefylkingens nybegynnerkurs i hærkamp 2018

Borrefylkingens nybegynnerkurs i hærkamp arrangeres søndag 5. august kl 1130, ved Gildehallen på Borre.
For arrangementet på Facebook, trykk her

Vil du trene på å slåss som en viking, og delta på store slag med flere hundre deltagere?
Da er hærkamp noe for deg!

Hærkamp er en semi kontakt kampsport, hvor historiske teknikker er tilpasset et moderne behov for sikkerhet. Vi slåss med blunte kopier av historiske våpen fra vikingtiden, slik som sverd, økser, spyd og skjold.
Utstyret er spesiallaget for dette formålet, og gjør det mulig å slåss trygt i alt fra dueller til store slag med flere hundre deltagere.

Hvis dette høres ut som noe som bare er for spesielt interesserte, eller store kraftige mannfolk tar du feil. Hærkamp er en idrett for både kvinner og menn i alle aldre, så lenge du er over 16 år. Treningene er varierte, her er det rom både for de som liker å løpe mest mulig, og for de som foretrekker å løpe mye mindre. Det er en allsidig aktivitet som gir god trening. Du må regne med å bli både varm og svett på våre treninger, og hvis det går virkelig ille kan det også være at du kommer i bedre form.

Gjennom store deler av året trener vi hver søndag kl 1300 utenfor Gildehallen på Borre. De helgene vi ikke trener deltar vi på ulike treningshelger, markeder og andre treff sammen med andre grupper i hele skandinavia. Vi bruker også mye tid på å ulike sosiale aktiviteter innad i gruppa, slik som mekkekvelder, kurs og sosiale begivenheter.

Hvis du nå lurer på om dette er noe du liker kan du jo se denne videoen av et av kampshowene våre fra Midgardsblot

Nå tenker du sikkert at dette koster masse. Det er faktisk ikke så dyrt som man skulle tro, men som med alle andre hobbyer må du regne med at det koster litt. Mange av våre medlemmer er studenter, eller startet med hærkamp da de var studenter, så de fleste burde ha råd.
Mye av utstyret lager man selv, og alle nybegynnere får selvfølgelig nødvendig hjelp til dette.

Nybegynnerkurset er veldig enkelt, og passer godt for de som ikke vet hvilken del av sverdet eller øksa de skal holde i.
Når man har gjennomført kurset kan man delta videre i Borrefylkingens nybegynnerprogram som varer i ca et år. Etter denne perioden har du muligheten til å bli tatt opp som medlem av gruppa. Du har selvfølgelig muligheten til å delta på markeder og treningshelger i denne perioden.

Det du må ta med deg på kurset er deg selv, da det desverre er vanskelig å holde et kurs for noen som ikke er tilstede.
Du må også ta med et par hansker, helst så tykke som mulig for å beskytte fingrene. Første dagen trener vi ikke med våpen av stål, så annen beskyttelse er ikke nødvendig. For videre trenging anbefales kne og albue beskyttelse, susp og tannbeskytter.
Vi anbefaller også alle deltagere å kle seg etter været, da vi kommer til å være ute hele kurset.
Du må være fylt 16år for å delta på kurset, og personer mellom 16-18år skal ha skriftlig godkjenning fra foresatte for å delta.

Deltagelse på kurset koster 300kr, og kan betales kontant eller med vipps ved oppmøte. Når du etter fullført nybegynnerprogram på et år kan bli tatt opp som medlem av Borrefylkingen, dekker denne kursavgiften medlemsavgiften første året du er medlem.

Hvis dette høres spennende ut er det bare å møte opp utenfor Gildehallen på Borre søndag 5. august kl 1130.

Borrefylkingen er politisk og religiøst uavhengig, og vi tar avstand fra misbruk av vår felles kulturarv til politiske formål.